Kako pridobim energetsko izkaznico

Izdela vam jo naš licencirani neodvisni strokovnjak za izdelavo energetskih izkaznic.
Kontaktirate nas lahko po telefonu, po elektronski pošti ali pa kar preko spodnje povezave “Povpraševanje za izdelavo energetske izkaznice”. Vabljeni tudi v naše poslovalnice v Ljubljani, Mariboru in Kopru.

Povpraševanje za izdelavo energetske izkaznice

V kolikor želite, da vam pripravimo ponudbo za izdelavo energetske izkaznice lahko izpolnite obrazec in nam posredujete osnovne informacije o vaši nepremičnini. Odgovorili vam bomo v najkrajšem možnem času.

Povpraševanje za izdelavo energetske izkaznice

OBRAZEC zahteve za izdelavo energetske izkaznice

Pravilnik o metodologiji izdelave in izdaji energetskih izkaznic stavb v svoji prilogi definira obrazec zahteve za izdelavo energetske izkaznice.

Obrazec zahteve za izdelavo energetske izkaznice (PDF)

Sankcije za neupoštevanje zakonodaje na področju energetskega certificiranja stavb

Lastniki nepremičnin bodo skladno z novim Energetskim zakonom lahko oglobljeni zaradi neupoštevanja zakonodaje na področju energetskega certificiranja stavb.

Z globo v višini 250 eurov se za prekršek kaznuje lastnik stavbe ali posameznega dela stavbe, če pri prodajanju in oddajanju stavbe ali posameznega dela stavbe v najem ne zagotovi, da se pri oglaševanju navedejo energijski kazalniki energetske učinkovitosti stavbe ali posameznega dela stavbe iz energetske izkaznice.

Navedeno določilo se začne izvajati z 01.01.2015.

Z globo v višini 300 eurov se za prekršek kaznuje lastnik stavbe ali posameznega dela stavbe, če pri njeni prodaji ali oddaji v najem kupcu oziroma najemniku najpozneje pred sklenitvijo pogodbe ne predloži originala ali kopije veljavne energetske izkaznice stavbe ali njenega posameznega dela.

Navedeno določilo se začne izvajati z 23.02.2015.